nyszc_sipkay_name_960_uj2.jpg

A magyar kultúra napját méltóképpen megünnepelni iskolánk fontos küldetése.

Ezért szűkebb hazánk, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye irodalmi értékeinek tudatosítása intézményünknek már több éve kiemelt programja. Azért, hogy hozzánk, diákokhoz közelebb kerüljenek megyénk jeles írói, költői, hagyományteremtő szándékkal, 11 évvel ezelőtt indítottuk útjára a „Kerüljünk közelebb Szabolcs-Szatmár-Bereg megye irodalmi nagyjaihoz!” vetélkedő-sorozatunkat a magyar kultúra napján.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a 2017/2018-as tanévben névadója születésének 90. évfordulóját ünnepli és halálának 50. évfordulójára emlékezik. Az intézmény 1989 óta viseli a nyíregyházi író, újságíró nevét.

·         2018. január 19-én 9 órától a magyar kultúra napja alkalmából Sipkay-emlékversenyt szervezett az iskolai könyvtár és a 9. c. osztály. A vetélkedő feladatai Sipkay Barna életéhez és munkásságához kapcsolódtak. 3 előzetes feladat közül választhattak a csapatok: egy Sipkay mű illusztrálása (bármilyen technika, A/4-es méretben)

·         Névadónk egy művének elemző értékelése (A/4-es méret, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret)

·         A többgenerációs iskolám - (esszé A/4-es méret, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, fotókkal dokumentálva)

 A rendezvényt követően a diákok és a tanárok megkoszorúzták Sipkay Barnának az iskola előtti mellszobrát, ahol dr. Dámné dr. Rácz Magdolna méltatta az író irodalmi pályafutását.

Ezen a napon az iskola vendége volt Leitner Györgyné Sipkay Katalin, az író kisebbik lánya, aki örömmel vállalta el a vetélkedő zsűrizésével járó feladatait.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum részéről Pájer Attila szakmai főigazgató-helyettes is tagja volt a zsűrinek, a koszorúzáson részt vett Fedorné Zajácz Éva gazdasági főigazgató-helyettes asszony.

A vetélkedőn 12 csapat vett részt.

I. helyezett lett a 11.c osztály Ketten a századok ellen csapata : Kiss Boglárka, Kuik Lilla, Molnár Panna. Az előzetes feladatban ők „ Én egész életemben mindig másokról írtam „ mottóval készítették el Sipkay Barna: A zenélő óra c. novellájának elemzését.

II. helyezést ért el a 11. c osztály Boldogtalan boldogság csapata: Virág Kitti, Papp Boglárka,Balogh Lilla, akik illusztrációt készítettek a „ zenélő óra c. novellához.

III. helyezést ért el a 11.b  osztály csapata Nagy Enikő, Mezősi Rebeka, Nagy Brigitta. A csapat a Gesztenyék c. művéhez készítettek illusztrációt.

Galériánk

szobor.jpg

Login Form

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com